Isolatie financieren:
de mogelijkheden

Met woningisolatie bespaar je flink op je energierekening en dat is natuurlijk een goede zaak! Alleen is normaal gesproken de aanschaf(prijs) een uitdaging. Maar daar helpen we bij! Op diverse manieren en dat bespreken we nu.

ISDE-subsidie
Bij ISOlaas regelen we alles voor je. Daarbij ook de ISDE-subsidie van de overheid. Die hebben we in de pakketprijs verwerkt, dat is je eerste winst.

Het werknemersvoordeel
Bij ISOlaas kun je dankzij een slim bruto-netto uitruil systeem, zoals bij het fietsplan, via je werkgever tot wel 55% (belasting) voordeel genieten. Zorg er dus voor dat je werkgever met het plan mee gaat doen. Je werkgever vergoedt de aanschaf in de maanden na aanschaf. Je ruilt er brutoloon of vrije dagen voor in. Als je alleen met vrije dagen betaalt kost het je verder niets, en heb je in principe met gesloten portemonnee de isolatie aangeschaft.

Betaal uit jouw besparing met een energiebespaarlening
Normaal gesproken betaal je de aanschaf met eigen middelen, maar je kunt ook een energiebespaarlening van de overheid aanvragen. We helpen daarbij. Die rekent momenteel zelfs met een rente vanaf 0% (tot 60.000 verzamelinkomen). In dat geval betaal je maandelijks een bedrag terug (gedurende 5,7 of 15 jaren) aan de energiebespaarlening dat veel lager is dan de energiebesparing. Bovendien helpt je werkgever het maandbedrag te vergoeden, in ruil voor een verlofdag of brutoloon. Dan heb je helemaal een groot voordeel. En verdien je maandelijks meer dan je uitgeeft.  Kijk eens op www.energiebespaarlening.nl

Betalen met je vrije dagen
Het is zogezegd ook mogelijk om met vrije dagen te betalen, want jouw vrije dag is geld waard. Je levert enkele verlofdagen per jaar in, die met het ISOlaas concept meer waard zijn als wanneer je deze netto zou laten uitbetalen. Bij ISOlaas maak je namelijk gebruik van de bruto waarde van een verlofdag. Je kunt ook hier ervoor kiezen om wat meer vrije dagen in te leveren en in een korte periode van twee jaar het aanschafbedrag te ontvangen. Of je levert slechts enkele verlofdagen per jaar in, waardoor je in zeven jaar het aanschafbedrag terugkrijgt via de werkgever.

Betalen met een combinatie van vrije dagen en brutoloon inruilen
Een combinatie van brutoloon inruilen en enkele verlofdagen per jaar is uiteraard ook mogelijk. Je kiest in overleg met de werkgever zelf wat het beste bij jouw situatie past.

Zo heb je jouw isolatie slim gefinancierd.

Bereken nu jouw prijs voor isolatie inclusief installatie via ISOlaas in onze calculator.